Imperfectie kan ook perfectie zijn

De afgelopen maanden had ik regelmatig les bij Fotogram in Amsterdam. Daar deed ik de vervolgcursus met praktijk. Eerder had ik al een basiscursus Fotografie gedaan. Ook in Amsterdam. Tijdens deze cursus leerde ik heel anders kijken. Meteen was al duidelijk dat mijn grote valkuil mijn perfectionisme is.

Mooi plaatje

Ik kreeg dan ook al snel te horen: Jij wilt alles wel graag precies goed op de foto hebben, nietwaar. En dat klopt. Ik ben een perfectionist. Alles moet precies op de foto, maar ik vergeet soms dat imperfectie ook een perfect mooi plaatje op kan leveren. Door niet een hele koffiemachine op de foto te zetten, maar slechts een deel ervan.

Uitdagingen

Sinds deze cursus ben ik weer een stapje verder in mijn ontwikkeling. Ik durf meer, ik kijk anders en heb mezelf voor de zomer een aantal uitdagingen gesteld. Ik ga een serie portretten maken tijdens festivals. Of op straat. Op mensen toestappen met de vraag of ik ze op de foto mag zetten. Gewoon zoals ze zijn. Het resultaat is uiteraard hier en op mijn Facebookpagina te bewonderen.

Koffie, Jeans and Beans, Groningen