Hoe het allemaal begon… de voorliefde voor fotograferen

‘Marielle, hoe ben jij eigenlijk begonnen met fotograferen?’ Die vraag werd mij laatst door een vriendin gesteld. Ik moest even heel hard nadenken. Ik ben eigenlijk altijd wel gefascineerd geweest door fotografie.

Had als tiener wel een camera alleen de rolletjes waren duur en het afdrukken ook. Daarom deed ik het niet zoveel. Tijdens mijn studie journalistiek liep ik stage bij het Friesch Dagblad in Leeuwarden. Ik mocht een keer meekijken in de doka bij een van de fotografen. Ik vond het fascinerend.

Tweehonderd gulden

Mijn eerste digitale camera was best een goeie. Een compact weliswaar. Een Canon Powershot. Ik geloof dat hij rond de tweehonderd gulden kostte. Een heel bedrag toentertijd. Ik heb er twaalf jaar lang plezier van gehad. Totdat ik echt werd gegrepen door het fotografie-virus.

Castlefest

In 2011 werd ik gevraagd als vrijwillig medewerker voor het social media team van Vana. Of ik op Castlefest mee wilde helpen het publiek via Facebook en Twitter op de hoogte te houden. Dat wilde ik. Daar liepen fotografen rond die voor hetzelfde team fotografeerden. Ik was gefascineerd door hun apparatuur. Het begon te kriebelen in mij. Ik wilde dat ook. Een spiegelreflexcamera. Het festival was een eye-opener. Mijn liefde voor beeld werd aangewakkerd. En toen er aan het eind van het jaar een leuk bedragje aan spaargeld vrijkwam, maakte ik de overstap naar een spiegelreflexcamera. Het jaar erop was ik opeens ook fotograaf. Op Keltfest en Castlefest. En toen begon het pas echt.