De beste beslissing van het afgelopen jaar…

Ik had het al jaren niet meer gedaan. Echt op vakantie gaan. Mijn zomervakanties bestonden de afgelopen jaren uit het vrijwilligen bij Castlefest. Vier dagen keihard werken en fotograferen. In de eerste week van mijn vakantie, die op dinsdag begon.

Woensdag vertrok ik dan naar Castlefest ,om vervolgens stevig te buffelen en vier dagen lang te fotograferen. En uiteraard legde ik de lat voor mezelf vreselijk hoog. Het festivalleven is mooi, maar vier dagen Castlefest met hoe ik in elkaar steek eigenlijk te zwaar… Dit jaar besloot ik het anders te doen. Ik plande mijn vakantie twee weken na Castlefest en besloot een reisje voor mezelf te boeken. Naar Londen en the Cotswolds. Daar kun je vast ook mooi fotograferen was mijn insteek.

Fototas

Bewust een groepsreis met de bus geboekt. De vier dagen naar Berlijn, helemaal in mijn eentje, vorig jaar na Castefest, was eigenlijk een stap te ver geweest. Helemaal geen aanspraak blijkt niet zo mijn ding. En ik had tijdens die reis ook ervaren dat mijn fototas niet zo handig was. Het boeken van de trip naar Engeland had ik gedaan, in wat ik normaal een vlaag van verstandsverbijstering zou noemen. Maar ik durf te zeggen dat ik er geen moment spijt van heb gehad. Ook niet van mijn nieuwe fototas trouwens…

Cirencester

Ik kwam in een bijzondere groep mensen terecht. Daarvan hadden de meesten oog voor elkaar, en de chauffeur/reisleider was enthousiast en inspirerend. Er ontsponnen zich mooie gesprekken. Wandelingen door Londen, Cambridge, Oxford en de omgeving van Cirencester. Ik had regelmatig mijn camera in de aanslag om goeie platen te schieten. En soms legde ik de camera bewust weg om gewoon te genieten van waar ik was.  Ik kwam met prachtige foto’s thuis. Maar het allermooiste was: ik voelde geen druk om te presteren met mijn camera. De druk die ik mijzelf in de afgelopen jaren op festivals wel oplegde. Een mooie ervaring, waar ik meer mee ga doen: de lat minder hoog voor mezelf leggen…